Den festligt dekorerede kransekage er en traditionel dansk kage. Kagen, som hovedsagelig består af sød marcipan, bages som regel i 2 varianter: Kransekagetop og Overflødighedshorn.
Kransekagetoppen blev oprindelig brugt til at skjule den til lejligheden helt specielle vin. Når det festlige tidspunkt var inde blev kagetoppen delt, vinen åbnet og der blev skålet og spist kransekage.

Overflødighedshornet opstod, ifølge den græske mytologi, da guden Zeus, efter at have skjult sig i en grotte og overlevet ved at drikke gedemælk, forvandlede gedens ene horn til et overflødighedshorn som tak for mælken.
Fra overfødighedshornet flød alskens lækre frugt, nødder, drikke med mere og enhver kølig nordbo vil nok mene, at Zeus burde have forvandlet hornet inden han måtte leve af gedemælk.

I den festligt dekorerede kransekage strømmer de lækreste chokolader og kager ud. Også Overflødighedshornet markerer festens højdepunkt.

 
Både Kransekagetoppen og Overflødighedshornet har adskillige hundrede års dansk festtradition med sig når kagerne præsenteres ved festens højdepunkt.